Frågor och Svar för värdar

 • Vad är Hollistay?

  Hollistay.com är en plattform för alla som älskar camping. Hollistay grundades 2018 av tidigare campingägare som drev åtta campingplatser i över 10 år. Med andra ord har vi stor kunskap om campingbranschen och av egen erfarenhet vet vi hur en säsong kan se ut beroende på storlek och placering av en campingplats.

  Vi ser oss som ett bra och tryggt komplement till ditt befintliga bokningssystem som breddar din synlighet mot campinggäster. Vi förmedlar och marknadsför campingtomter, stugor och andra typer av boenden online så gästerna enkelt kan hitta sitt rätta boende med några klick och samtidigt hjälpa dig som vill hyra ut att öka din beläggning att få fler gäster.

  Vi är den enkla bokningen för camping och stugor i Norden och är ett helt fristående online bokningsplattform för campinganläggningar.

  Över 2400 campingplatser i hela Norden finns med på plattformen vilket gör oss unika.
  Även om ni som anläggning/campingplats inte hunnit registrerat er och lagt till egen information så finns alla campingplatser i Norden med, även ni. Ni finns med i vår sökfunktion med begränsad information.

  Hollistay finns på 7 olika språk vilket uppskattats av våra gäster från utlandet.

 • Hur fungerar Hollistay?

  Hollistays plattform är mycket användarvänlig och enkel för dig som har ett boende att hyra ut.
  Du som driver en boendeanläggning kan själv påverka din synlighet på Hollistay genom att registrera dig gratis och fylla i mer information och bilder på din camping och sedan välja att lägga ut några bokningsbara campingplatser och/eller stugor.
  Börja med att registrera dig på knappen ”HYR UT” längst upp på sidan. Du får sedan ett mail där du bekräftar registreringen, får du inget mail så titta i skräpposten.

  Klicka på “Anslut nytt boende” och fyll i dina uppgifter. Vi guidar dig genom hela processen/registreringen genom vår enkla instruktion som finns till höger på samma sida där du ska fylla i din information.
  Vill du ha hjälp med att lägga upp informationen om din anläggning så gör vi det gärna åt dig efter att du gjort en registrering. Kontakta oss på telefon eller maila support@hollistay.com.
  Hollistay erbjuder inte själv de tjänster som erbjuds på webbplatsen och är därför inte säljare av boendet utan vi förmedlar gästerna som vill bo hos dig mot en provision.

  Sätt dina egna priser efter säsong, speciella helger eller evenemang i din närhet, hur många nätter som minst måste bokas, avbokningsregler, hur nära inpå en gäst kan boka, stänga bokningen om du har fullt.

 • Hur vet jag vilken gäst som kommer?

  När gästen bokat får du som värd ett mail med kontaktuppgifter, datum för ankomst och avresedatum och samtidigt skickas kontaktuppgifter om ditt boende till gästen.
  Du ser alla dina bokningar överskådligt och enkelt i vår kalender.

 • Vad kostar det att vara med på Hollistay?

  Att synas och skapa din personliga sida hos Hollistay är helt kostnadsfritt.
  Det kostar endast en låg provision om du får en bokning. I provisionen som Hollistay tillhandahåller ingår alla korttransaktioner, marknadsföring, support och vidareutveckling av plattformen. Provisionen baseras på vilken typ av uthyrare man är och vilken sätt en gäst kan boka på. Inga dolda avgifter, helt enkelt!

 • När får jag som värd betalt?

  Du som boendeanläggning får pengarna från bokningarna utbetalda till ditt bankkonto en gång i månaden efter att gästen genomfört sin vistelse.

 • Hur gör jag om jag får fullt på min camping och jag har lediga platser kvar hos Hollistay?

  Genom vår kalender får du en tydlig överblick och kan enkelt stänga och öppna platser eller rum.

 • Vad händer om jag fått en bokning genom hollistay och det har skett en dubbelbokning och vad har jag för skyldigheter som uthyrare?

  För att undvika dubbelbokningar så rekommenderar vi att du stänger de antal tomter eller stugor som du valt att lägga ut på Hollistay i ditt befintliga bokningssystem.
  Du som värd måste tillgodose ett likvärdigt boende till gäster som bokat sitt boende genom Hollistay på din anläggning om en dubbelbokning uppstått.
  Du som värd är ansvarig för att ditt uthyrningsobjekt stämmer överens med verkligheten. Om gästen tycker det är missvisande information som uppges på Hollistay om boendet så är det uthyrarens skyldighet att lösa det med gästen. Skulle det mot förmodan uppkomma en tvist måste den lösas mellan gäst och värd då Hollistay enbart förmedlar gästen till er.

 • Jag är inte så bra på datorer, kan jag få hjälp hur jag lägger till mitt boende?

  Självklart så hjälper vi dig med allt från frågor till att lägga till din boendeanläggning åt dig så det är bara att kontakta vår flexibla support på telefon: 010-5851550 eller e-post: support@hollistay.com
  Telefon utanför Sverige +46-10-5851550