Frågor och Svar för campingen

 • Vad är Hollistay?

  Hollistay är en fristående onlinebokningstjänst och på webbplatsen “www.hollistay.com” förmedlar vi campingtomter och stugor åt campingplatser. Vi har skapat en helt ny plattform som skall underlätta för camparen att hitta just din camping och möjlighet att boka och betala med endast några få klick.

  Hollistay är användarvänlig för dig som har en camping och vet du vad..? Du finns med från start och synlig bland alla 2300 campingar i Norden.

  Helt gratis att ansluta sig, utan licenskostnader, månads och medlemsavgifter.

  Vi vill helt enkelt hjälpa dig att fylla dina tomma campingtomter och stugor, då vi vet av egen erfarenhet att det sällan är helt fullbelagt och samtidigt uppfylla dagens krav på resande och boka ett boende med några få klick.

  Din camping finns med i vår sökfunktion med adress och synlighet på kartan

  Hollistay är ett onlinebokningssystem utan integration mot ditt eventuella egna bokningssystem.

 • Vad skiljer sig Hollistay från andra sajter?

  Helt oberoende

  Vem som helst får ansluta sig och det spelar ingen roll hur liten eller stor camping du har.

  Du blir synlig online för alla campinggäster som vill hitta en camping i Norden.

  Första och enda gemensamma sajten för alla campingar i Norden som går att hitta och boka.

 • Hur fungerar Hollistay?

  Hollistay.com erbjuder inte själv de tjänster som erbjuds på webbplatsen och är därför inte säljare av boendet.

  Eftersom vi redan lagt till din camping med namn, adress och gjort dig sökbar på kartan för campare kan du själv påverka din synlighet på Hollistay.

  Du skapar enkelt ett konto där du gör en fin annons helt gratis genom att klicka på “Anslut en ny camping”, fyll på med information om din camping och skicka till oss för granskning, allt helt kostnadsfritt.

  Varför? Jo, när campinggästen söker efter en camping på länder, stad, plats, filtrerar bland faciliteter eller storlek på camping, då kan du påverka och öka din synlighet, genom att fylla i mer uppgifter och lägga upp bilder på din camping.

  Det finns bra tips på hur du kan fylla i dina uppgifter på samma sida du skall fylla i.

  Nu erbjuder vi er att få möjlighet till en helt egen Boka knapp direktkopplad till din egna hemsida, utan integrated mot andra system och helt kostnadsfritt tills vidare.

  Det enda krav som finns är att ni registrerar er och skapar er egna sida hos oss på Hollistay och att ni har en godkänd (som bedöms av oss) egen fungerande onlinebokning på er egna hemsida.

  Vill du bli en av de synligaste campingarna? Gör dig då bokningsbar online, så både nya och gamla campinggäster enkelt kan boka ett boende hos dig. Fyll i priser, lägg till objekt och fyll i dina uppgifter under fliken betalning. Detta är också helt gratis!

  Bestäm dina priser efter datum, speciella helger eller kanske det är något speciellt event.

 • Hur vet jag vilken gäst som kommer?

  När gästen har bokat, får campingen en bokningsbekräftelse med gästens kontaktuppgifter på din e-post och samtidigt får gästen en bokningsbekräftelse med information om din camping.

 • Vad kostar det att vara med i Hollistay?

  Att synas och skapa din personliga annons på Hollistay är helt gratis

  Att få en Boka knapp direktkopplad till din egna onlinebokning genom Hollistay är tillsvidare gratis.

  Du betalar endast när en campinggäst bokar en campingplats eller stuga på din camping på hollistay.com, då utfaller en provision till Hollistay och du får betalt för minst 90% av summan som gästen betalat.

  I provisionen som Hollistay tillhandahåller ingår alla korttransaktioner, marknadsföring, utveckling av plattformen och support

 • När får jag betalt?

  Gästen bokar och betalar direkt, har två dagar på sig innan ankomst att senast avboka med rätt till full återbetalning, därefter låses pengarna till campingen. Varför så snälla avbokningsregler? Jo, vi vill anpassa campingbranschen till dagens krav på hur man reser och bokar sitt boende och är säkra på att fler kommer att boka i förväg, istället för att chansa om det är ledigt och det gör att campingarna får fler gäster i slutändan även om några bokar av eller om sitt boende, kommer det nya gäster.

  Du får pengarna utbetalda en gång i månaden efter att gästen avrest.

 • Hur gör jag om jag får fullt på min camping och har lediga platser kvar på Hollistay?

  Om en gäst ringer eller kommer direkt till din camping, kan du enkelt stänga en plats på Hollistay helt gratis, men tänk på att försöka stänga så sällan som möjligt, då din synlighet minskar på sajten för alla campinggäster som är ute och reser.

  Kom även ihåg att om du har fullt några veckor under sommaren, kan nya gäster upptäcka just din camping, då de flesta campare är på rull och kanske upptäcker en ny pärla som de gärna återkommer till under lågsäsong då fler och fler reser.

 • Vad händer om jag fått en bokning på Hollistay och det är har skett en dubbelbokning?

  För att undvika dubbelbokningar så rekommenderar vi att du stänger ex antal tomter eller stugor som du valt att lägga ut på hollistay, i ditt befintliga bokningssystem.

  Du som campingägare är skyldig att tillgodose ett likvärdigt boende till gästen som bokat sitt boende genom hollistay.com på din camping om en dubbelbokning uppstått, det är därför att det är viktigt att stänga de objekt som du lagt ut på Hollistay i ditt ordinarie bokningssystem.

 • Jag är inte så bra på datorer, kan jag få hjälp hur jag lägger upp min camping?

  Självklart så hjälper dig om problem eller några oklarheter uppstår eller så kanske du bara har en enkel fråga. Ring 010- 5851550 eller maila oss en fråga på support@hollistay.com