Frågor och Svar för värdar

 • Vad är Hollistay?

  Hollistay.com är en fristående Onlinbokningsplattform för campare.

  Vi förmedlar campingtomter, stugor och andra typ av boenden. Vi har skapat en plattform för campare att hitta boende och möjlighet att boka och betala med endast några få klick.

  Hollistay är användarvänlig och smidig för dig som har ett boende att hyra ut och vet du vad?

  Driver du en camping, är du ett utflyktsmål som erbjuder aktiviteter eller restaurang som kan erbjuda en övernattning för campare, en gård med djur, äger en vingård, driver en golfbana eller är du en privatperson som vill hyra ut en plats på din gård?

  Gör en gratis registrering och lägg till lite mer information om ditt boende, då blir man mer synlig.

  Vi vill hjälpa dig som vill hyra ut, fylla tomma platser, få fler gäster, möjlighet att tjäna extra pengar och vill synas för alla campare och uppfylla dagens krav på resande att ge möjlighet att hitta och boka ett boende med några få klick.

  Över 2400 campingplatser i hela Norden finns redan med och det gör oss unika.

  Även om campingplatser inte hunnit registrerat sig och lagt till egen information så finns alla campingplatser i Norden som finns med i vår sökfunktion, med adress, telefonnummer, e-post samt vägbeskrivning och självklart synbar på kartan.

 • Vad skiljer sig Hollistay mot andra sajter?

  Helt oberoende!

  Första och enda plattformen där man kan hitta alla campingplatser i Norden och även boka.

  Hollistay är den enda plattformen där man som campare kan hitta alla campingar och annat typ av campingboende i sin närhet när man är ute och reser med platstjänster på mobilen.

  Med vår trygga avbokningspolicy för camparna “Fri avbokning fram till två dagar innan ankomst”, visar tydligt att vi är helt rätt i tiden. Vi ser att gästerna bokar och reser.

  Vem som helst kan bli värd och det spelar ingen roll hur liten eller stor camping man har och du kan hyra ut på din privata tomt eller utflyktsmål.

  Vi är den första plattformen som ger möjlighet att hyra ut en tomt till en campare även om man inte är en campingplats. Du kanske driver ett utflyktsmål/restaurang där man kan erbjuda övernattning för campare med ett erbjudande, eller har du en gård full av djur och plats på din gård för en campare? En vingård, golfbana, hav och sjönära, storstadsnära eller helt enkelt har en plats på din privata tomt hemma, då kan du också hyra ut en tomt.

  Du skapar själv ditt erbjudande genom det objekt du hyr ut med fina bilder och en beskrivning vad du har att hyra ut och kanske lägger till det unika med ditt boende.

 • Hur fungerar Hollistay?

  Hollistay.com erbjuder inte själv de tjänster som erbjuds på webbplatsen och är därför inte säljare av boendet utan vi förmedlar gäster till dig mot en provision.

  Med vårt nätverk av campinggäster och boenden som ständigt ökar så finns möjligheter för er att skapa ett riktigt bra erbjudande till campinggästerna. En win win för er, gäster och oss.

  Vi har lagt till över 2 400 campingplatser med namn, adress telefonnummer, storlek på campingen och gjort alla sökbara för camparna, sen kan du som driver en camping själv påverka din synlighet på Hollistay genom att registrera dig gratis och fylla i med information och bilder på din camping och välja att lägga ut några bokningsbara platser/ stugor.

  Varför? Jo för att campinggäster söker efter boenden på länder, stad, plats, filtrerar bland faciliteter eller storlek på campingar.

  Det finns bra tips på hur man fyller i informationen till höger på samma sida du skall fylla i.

  Bestäm dina priser efter säsong, speciella helger eller events i din närhet.

  Vi erbjuder alla campingar att få en egen Boka knapp direkt kopplad från Hollistay utan integration och gratis tills vidare.

  Det enda krav som finns för att få en egen Boka knapp är att ni registrerar er och skapar er egna sida på Hollistay och att ni har en godkänd ( bedöms av oss ) och en fungerande onlinebokning på er egna hemsida.

  Har ni något riktigt bra att erbjuda våra campinggäster eller så kanske ni vill nå ut till våra campingplatser som kan ha nytta för dem så finns möjlighet att synas på flera sätt.

 • Hur vet jag vilken gäst som kommer?

  När gästen bokat får du som värd ett mail med kontaktuppgifter, datum för ankomst och avresedatum till din E-post och samtidigt för gäster som bokar skickas kontaktuppgifter om ditt boende till sin E-post.

 • Vad kostar det att vara med på Hollistay?

  Att synas och skapa din personliga sida hos Hollistay är helt kostnadsfritt.

  Bli bokningsbar och betala endast om du får en bokning genom Hollistays onlinebokning hollistay.com, då utfaller en provision till Hollistay.

  I provisionen som Hollistay tillhandahåller ingår alla korttransaktioner, marknadsföring, support och vidareutveckling av plattformen.

  Du tjänar mellan 80-91 % på en uthyrning. Provisionen baseras på vilken typ av uthyrare man är.

  Vill du komma igång snabbt och inte fylla i Stripes uppgifter så kan du använda ett Hollistay Stripekonto. Då betalar ni en administrationsavgift på 39 SEK vid varje utbetalning som sker en gång i månaden om man fått bokningar. Denna funktion är endast tillgänglig för svenska uthyrare.

 • När får jag betalt?

  Gästen bokar och betalar direkt, har två dagar på sig innan ankomst att senast avboka med rätt till full återbetalning, därefter låses pengarna till dig som hyr ut. Varför så snälla avbokningsregler? Jo, vi vill anpassa campingbranschen till dagens krav på hur man reser och bokar sitt boende och är säkra på att fler kommer att boka i förväg, istället för att chansa om det är ledigt och det gör att ni får fler gäster i slutändan även om några bokar av eller om sitt boende, kommer det nya gäster.

  Du får pengarna utbetalda till ditt bankkonto en gång i månaden efter att gästen genomfört sin vistelse.

 • Hur gör jag om jag får fullt på min camping och jag har lediga platser kvar hos Hollistay?

  Om en gäst ringer eller kommer direkt till din camping, kan du enkelt stänga en plats på Hollistay helt gratis, men tänk på att försöka stänga så sällan som möjligt, då din synlighet minskar på sajten för alla campinggäster som är ute och reser.

  Kom även ihåg att om du har fullt några veckor under sommaren, kan nya gäster upptäcka just din camping, då de flesta campare är på rull och kanske upptäcker en ny pärla som de gärna återkommer till under lågsäsong då fler och fler reser.

 • Vad händer om jag fått en bokning genom hollistay och det har skett en dubbelbokning och vad har jag för skyldigheter som uthyrare?

  För att undvika dubbelbokningar så rekommenderar vi att du stänger ex antal tomter eller stugor som du valt att lägga ut på hollistay, i ditt befintliga bokningssystem. Gäller framförallt för dig som har en camping.

  Du som campingvärd är skyldig att tillgodose ett likvärdigt boende till gästen som bokat sitt boende genom hollistay.com på din camping om en dubbelbokning uppstått, det är därför det är viktigt att stänga de objekt som du lagt ut på Hollistay i ditt ordinarie bokningssystem.

  Du är ansvarig för att ditt uthyrningsobjekt stämmer med verkligheten. Vad händer om gästen tycker det är missvisande information om mitt boende jag hyrt ut? Det är din skyldighet att lösa det med gästen och skulle en tvist uppstå får ni själva komma överens, då Hollistay enbart förmedlar gästen till er.

 • Jag är inte så bra på datorer, kan jag få hjälp hur jag lägger till mitt boende?

  Självklart så hjälper vi dig om problem eller några oklarheter uppstår eller så kanske du bara har en enkel fråga. Ring 010- 5851550 eller maila oss en fråga på support@hollistay.com