Frågor och Svar för värdar

 • Vad är Hollistay?

  Vi är den enkla bokningen för camping och stugor i Norden där vi genom våra tekniska lösningar gör så att gäster och boendeanläggningar skall hitta varandra på ett enkelt sätt.

  Hollistay lanserade även en app i mars 2021.

  Hollistay grundades 2017 av tidigare campingägare som drev åtta campingplatser i över 10 år och med den erfarenheten från branschen ser vi som en extra stor fördel.

  Hollistay finns på 7 olika språk vilket uppskattats av våra gäster från utlandet.

 • Hur fungerar Hollistay?

  Hollistay gör det enkelt för gästerna och boendeanläggningarna att hitta varandra. Plattformen är även mycket användarvänlig och enkel för dig som har ett boende att hyra ut eller redan har en egen onlinebokning.
  Du som driver en boendeanläggning kan själv påverka din synlighet på Hollistay genom att registrera dig gratis och fylla i mer information och ladda upp bilder på ditt boende och även bli bokningsbar online.
  Eller så gör vi det åt dig!

  Registrera dig på knappen "HYR UT" längst upp på sidan. Du får sedan ett mail där du bekräftar registreringen, får du inget mail så titta i skräpposten. Eller kontakta oss så hjälper vi dig att hitta bästa lösningen för din anläggning.
  Hollistay erbjuder inte själv de tjänster som erbjuds på webbplatsen och är därför inte säljare av boendet utan vi förmedlar gästerna som vill bo hos dig.

 • Hur vet jag vilken gäst som kommer?

  När gästen bokat får du som värd ett mail med kontaktuppgifter, datum för ankomst och avresedatum och samtidigt skickas kontaktuppgifter om ditt boende till gästen.
  Du ser alla dina bokningar överskådligt och enkelt i vår kalender eller i ditt egna system.

 • Vad kostar det att vara med på Hollistay?

  Att synas och skapa din personliga sida hos Hollistay är helt kostnadsfritt.
  Kostnaden för att finnas bokningsbar online baseras på vilken typ av uthyrare man är och vilka funktioner som är möjliga för dig att välja att använda. Kontakta oss för mer information vilken typ av uthyrare du kan vara.

 • När får jag som värd betalt?

  Du som hyr ut direkt genom Hollistay får pengarna utbetalda till ditt bankkonto en gång i månaden efter att gästen genomfört sin vistelse eller så hanterar du betalningen själv om gästen bokar direkt hos dig.

 • Vad händer om jag fått en bokning genom Hollistay och det har skett en dubbelbokning och vad har jag för skyldigheter som uthyrare?

  För att undvika dubbelbokningar så rekommenderar vi att du stänger de antal tomter eller stugor om du valt att hyra ut med Hollistay i ditt befintliga bokningssystem. Bokar gästen direkt i ditt egna system, så kan inte dubbelbokning ske.
  Du som värd måste tillgodose ett likvärdigt boende till gäster som bokat sitt boende genom Hollistay på din anläggning om en dubbelbokning uppstått.
  Du som värd är ansvarig för att ditt uthyrningsobjekt stämmer överens med verkligheten. Om gästen tycker det är missvisande information som uppges på Hollistay om boendet så är det uthyrarens skyldighet att lösa det med gästen. Skulle det mot förmodan uppkomma en tvist måste den lösas mellan gäst och värd då Hollistay enbart förmedlar gästen till er.

 • Jag är inte så bra på datorer, kan jag få hjälp hur jag lägger till mitt boende?

  Självklart så hjälper vi dig med allt från frågor till att lägga till din boendeanläggning åt dig så det är bara att kontakta vår flexibla support på telefon: 010-5851550 eller e-post: support@hollistay.com
  Telefon utanför Sverige +46-10-5851550